Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici obrtnika i poduzetnika iz građevinskog sektora, predstavnici Obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog zavoda za zapošljanje i Grada Karlovca. Uz Karlovačku županiju kao organizatora, sudjelovali su predstavnici Mješovito industrijsko-obrtničke škole iz Karlovca te Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole iz Varaždina.

Karlovačka županija organizira je okrugli stol, kao partner na EU projektu ”Razvoj obrazovnih programa za građevinska zanimanja u području energetski učinkovite gradnje”. Projekt se provodi u suradnji s Mješovito industrijsko-obrtničkom školom iz Karlovca, Graditeljskom, prirodoslovnom i rudarskom školom iz Varaždina te Varaždinskom županijom. Ukupna vrijednost projekta je 791.066,10 kn, a bespovratna potpora iznosi 751.512,80 kn. Projekt je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda. Ciljevi projekta uključuju novi standard kvalifikacija te 2 nova programa usavršavanja u području energetski učinkovite gradnje.

Okrugli stol je otvorio dožupan Banjavčić, a sudionici su identificirali konkretne potrebe za znanjima i vještinama građevinskih radnika na poslovima energetski učinkovite gradnje, koji će se implementirati u budući standard kvalifikacija i programe usavršavanja koji će biti razvijeni na projektu. U drugoj polovici 2016., 24 nezaposlena građevinska radnika iz Karlovačke i Varaždinske županije će završiti nove programe usavršavanja u području energetski učinkovite gradnje.