Na završnoj konferenciji EU projekta “Razvoj obrazovnih programa za građevinska zanimanja u području energetski učinkovite gradnje” uz Mješovito industrijsko-obrtničku školu iz Karlovca kao organizatora, sudjelovali su predstavnici Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole iz Varaždina, predstavnici Karlovačke i Varaždinske županije, Obrtničke komore i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Ciljevi projekta su izvršeni te su tako stvorena 2 programa usavršavanja i standard kvalifikacija koje će moći koristiti u cijeloj Hrvatskoj, tiskani priručnici, u obje škole nabavljeno je opreme za 87.196 kn, educirano 11 nastavnika, a 19 osoba iz Karlovačke i Varaždinske županije osposobljeno za nova zanimanja u područnu energetski učinkovite gradnje. Također uspostavljeno je partnerstvo između predstavnika županija, poslodavaca, obrtnika i ustanova za obrazovanje odraslih radi usklađivanja obrazovnih programa i potreba tržišta rada u Karlovačkoj i Varaždinskoj županiji.

Ukupna vrijednost projekta je 791.066,10 kn, a bespovratna potpora iznosi 751.512,80 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.