Mješovita industrijsko-obrtnička škola, Karlovac Karlovačka županija Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, Varaždin Varaždinska županija
 Mješovita
industrijsko-obrtnička
škola, Karlovac
 Karlovačka županija Graditeljska,
prirodoslovna
rudarska
škola, Varaždin
 Varaždinska županija

 

MIOŠ zapošljava 62 djelatnika, školuje 439 učenika, te provodi 12 programa obrazovanja odraslih.

Mioš je od 2009. Sudjelovao u 15 projekata cjeloživotnog učenja, 66 učenika i 28 profesora je educirano u 11 zemalja, najvažniji su:

  • New Horizons, 15 mobilnosti u Austriji i Italiji, partneri: Technische Bundeslehranstalt Wien, Sistem Turismo i CESFOR, 2011, Leonardo da Vinchi, Vrijednost projekta 29.289 EUR
  • Ja biram VET, 11 mobilnosti, partner: KWVD, 2014, Erasmus+, vrijednost projekta: 25.586 EUR

Osnovna djelatnost Škole obuhvaća odgoj i obrazovanje mladeži, uključujući i učenike s teškoćama u razvoju i obrazovanje odraslih za stjecanje srednje stručne spreme, niže stručne spreme, prekvalifikaciju, osposobljavanje i usavršavanje.

Naš moto je:

U ugodnom i uređenom okruženju pružiti učenicima znanje i vještine potrebne za svijet rada ili daljnje obrazovanje.

 

Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola u Varaždinu jedna je od najstarijih obrazovnih ustanova u Varaždinskoj županiji i jedna od najstarijih strukovnih škola u Hrvatskoj. Duga tradicija obuhvaća niz ustanova s rudarskim i drugim tehničkim programima, počevši od Rudarske nadzorničke škole koja je započela s radom školske godine 1939./40. Postupnim uvođenjem drugih, prvenstveno tehničkih programa iz područja strojarstva, kemijske tehnologije, prehrane, graditeljstva i ekologije škola je mijenjala nazive, ali je uvijek sačuvala i tradicionalne rudarske programe, po čemu je danas jedinstvena u Hrvatskoj.

U školskoj godini 2014./15. navršilo se 75 godina od osnivanja ove cijenjene školske ustanove. Škola danas ima 711 učenika raspoređenih u 34 razredna odjela i u 11 programa: prirodoslovna gimnazija, rudarski tehničar, geološki tehničar, ekološki tehničar, prehrambeni tehničar, tehničar nutricionist, arhitektonski tehničar,  zidar, keramičar oblagač, monter suhe gradnje i rukovatelj samohodnim građvinskim strojevima. Nastava se odvija samo u jutarnjoj smjeni, škola ima odlično opremljene kabinete i praktikume, športsku dvoranu i školsku radionicu.

Pored redovne nastave škola pruža usluge izobrazbe odraslih polaznika u 11 programa. Osim toga škola ima i dodatne gospodarske djelatnosti u području geomehanike, geotehničkih bušenja, geomehaničkog laboratorija, vinskog laboratorija i ovlasti za energetske preglede i energetsko certificiranje zgrada.